IDIOMA CASTELLANO
INGREDIENTES:
- 1 paquete de 1 kg. de macarrones
- 1 Cebolla
- 2 dientes de Ajo
- 1 pimiento verde
- 1 pimiento rojo
- sal
- aceite
- 2 Chorizos
- Queso rallado
- 1 bote de Salsa de tomate
MODO DE PREPARACIÓN:
- Se cuecen los macarrones en agua con sal y un chorro de aceite
Escurrir .
Mientras, en una sarten se sofríe en un poco de aceite la cebolla picada, el ajo picado fino, los pimientos en cuadraditos. - Una vez están todas las verduras pochadas, se añade el chorizo y se rehoga junto a estas hasta que se fria un poco.
- Se mete la salsa de tomate en las verduras y se remueve hasta que esté bien caliente.
- Se echa la salsa por encima de la pasta y se remueve todo bien.
Puede adornarse con queso rallado por encima y gratinar en el horno.
A cociñeira Puri coas súas pinches Esther e Ana
IDIOMA GALEGO
Variante: Macarróns con zorza (Galicia)
Variante: Macarróns con zorza (Galicia)
MACARRÓNS CON ZORZA
Ingredientes
- 500 gr. de macarróns
- queixo rallado (4 queixos)
- orégano
- 1kg. de zorza
- 1 chourizo
- salsa de tomate
- sal
- aceite
Modo de facer
- Poñemos a cocer os macarróns en augua salada e fervendo, durante 10 minutos. Removemos de vez en cando, para que non se peguen uns a outros, pode botarselle un corrito de aceite para evitar que se peguen.
- Unha vez cocidos ó dente (un pouco duritos), os reservamos.
- Freimos, en aceite quente, o chourizo en rodallas e sen pel, xunto coa zorza, unha vez que esté feito se añade a salsa de tomate.
- Tras sofreilo ben volcamos a salsa coa zorza e o chourizo sobre os macarróns, que estarán nunha fonte.
- Espolvoreamos queixo raiado por encima e o gratinamos no forno uns minutos.
No hay comentarios:
Publicar un comentario