miércoles, 3 de junio de 2009

Macarrones con zorza (Galicia)

Prato orixinal: "Macarrones con chorizo (Asturias)"
IDIOMA CASTELLANO
INGREDIENTES:

  • 1 paquete de 1 kg. de macarrones
  • 1 Cebolla
  • 2 dientes de Ajo
  • 1 pimiento verde
  • 1 pimiento rojo
  • sal
  • aceite
  • 2 Chorizos
  • Queso rallado
  • 1 bote de Salsa de tomate

MODO DE PREPARACIÓN:
  1. Se cuecen los macarrones en agua con sal y un chorro de aceite
    Escurrir .

    Mientras, en una sarten se sofríe en un poco de aceite la cebolla picada, el ajo picado fino, los pimientos en cuadraditos.
  2. Una vez están todas las verduras pochadas, se añade el chorizo y se rehoga junto a estas hasta que se fria un poco.
  3. Se mete la salsa de tomate en las verduras y se remueve hasta que esté bien caliente.
  4. Se echa la salsa por encima de la pasta y se remueve todo bien.
    Puede adornarse con queso rallado por encima y gratinar en el horno.
A cociñeira Puri coas súas pinches Esther e Ana


IDIOMA GALEGO
Variante: Macarróns con zorza (Galicia)

MACARRÓNS CON ZORZA

Ingredientes

  • 500 gr. de macarróns
  • queixo rallado (4 queixos)
  • orégano
  • 1kg. de zorza
  • 1 chourizo
  • salsa de tomate
  • sal
  • aceite

Modo de facer

  1. Poñemos a cocer os macarróns en augua salada e fervendo, durante 10 minutos. Removemos de vez en cando, para que non se peguen uns a outros, pode botarselle un corrito de aceite para evitar que se peguen.
  2. Unha vez cocidos ó dente (un pouco duritos), os reservamos.
  3. Freimos, en aceite quente, o chourizo en rodallas e sen pel, xunto coa zorza, unha vez que esté feito se añade a salsa de tomate.
  4. Tras sofreilo ben volcamos a salsa coa zorza e o chourizo sobre os macarróns, que estarán nunha fonte.
  5. Espolvoreamos queixo raiado por encima e o gratinamos no forno uns minutos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario