miércoles, 3 de junio de 2009

Tarta de queixo


RECEITAS DE TARTAS DE QUEIXO:

TARTA DE QUEIXO (DO FORNO)

Ingredentes:

- 1 terrina de queixo de untar

- 6 ovos

- 2 briks de nata líquida de 200 ml

-2 medidas de iogurt de fariña

- 2 medidas de iogurt de leite

- 2 medidas de iogurt de azúcar

-2 iogures naturais

Opcional: uvas pasas, noces, ….

Preparación:

Nun bol mezclar todolos ingredentes e batirlos coa batidora ata que queden ben disoltos e sin ningún grumo. Untar nun molde con mantequilla e verter a mezcla. Agregar as uvas pasas ou outros frutos secos si se queren.
Meter no forno a 180-200º durante uns 45 minutos.


TARTA DE QUEIXO (A DE A NEVEIRA CON MERMELADA POR ENCIMA)

Ingredentes:
- 1/2 litro de nata
- 300 gramos de queixo de untar, estilo queso Philadelphia
- unhas 15 galletas do tipo María
- 1 sobre de xelatina de limón
- Mermelada de arándanos ou de fresa

- 100 gramos de azúcar

Preparación:

Preparación da base: Nun molde para tartas desmontable se poñen as galletas desfeitas. Se desfan triturándolas cun tenedor ou meténdoas nunha bolsa de plástico envolta nun pano de cociña e se machacan cun mazo. Se lles pode añadir mantequilla derretida para que quede a masa máis consistente antes de poñeas no molde.

Preparación da masa: nun recipiente se pon a nata líquida, o queixo e o azucare e se pasa pola batidora. Logo pouco a pouco e sen deixar de remover, se añade a xelatina todavía quente.

A xelatina se prepara tal cal o indique nas instruccións do sobre pero botando menos augua, sólo 250ml.

Verter isto sobre el molde da tarta ca base de galletas. Facelo moi despacio para que as galletas non se levanten da base, se non quedarán mezcladas polo medio da tarta.

Deixar enfriar na neveira unhas 5 horas antes de servir, ata que a masa quede sólida. Unha vez a masa está sólida, sacar a tarta do molde e poñer unha fina capa de mermelada por encima. A tarta tamén se puede meter no conxelador w por exemplo 1 hora antes de servir sacala do conxelador para que teña unha textura parecida a esas tartas semixeladas.

A cociñeira Ana e a súa pinche Esther.

1 comentario:

  1. Ola!
    Todas as receitas teñen moi boa pinta! Espero probalas todas! Noraboa polo blog.
    Un saúdo!

    ResponderEliminar