miércoles, 1 de julio de 2009

Galletas Tortolitas


AS TORTOLITAS
Ingredentes:
  • 500 gr de fariña
  • 170 gr de azúcar
  • 70 gr de mantequilla
  • 70 gr de margarina vexetal
  • 50 ml de leite
  • 2 ovos
  • 1 sobre de levadurina
  • unha pizca de sal
  • unha pizca de vainilla

ELABORACIÓN
  1. Mezclar ben todos os ingredentes añadiendo pouco a pouco a leite ata conseguir unha pasta quebrada.
  2. Extender ata obtener unha folla de 5mm de espesor.
  3. Recortar.
  4. Fornear.
Decoración:
-Se lle pode botar azúcar glass.
-Se pode preparar unha cobertura glasé, (225gr de azúcar glass e auga quente, añadir a auga quente pouco a pouco ó azúcar ata obtener unha crema consistente, branca e lisa).

A cociñeira Yolanda Lenzós.

1 comentario:

  1. Isto ten moi boa pinta!! Agora que xa case son horas de comer, faise a boa auga...

    ResponderEliminar