jueves, 11 de junio de 2009

Reportaxe da TVG


O domingo 31 de maio e o mércores 10 de maio a TVG emitiu a seguinte reportaxe sobre "II Xornadas de Cociña Intercultural", unha das tres iniciativas que se organizou no Concello de Pontevedra có motivo do "III Concurso de Iniciativas da Rede de Dinamización".

http://agalega.info
Pinchar no enlace

Agardamos que vos guste!

miércoles, 10 de junio de 2009

Salmorejo (Xitana)

INGREDENTES:
  • 2 cebolas grandes.
  • Bacalao seco e desalado.
  • Aceitunas verdes.
  • Aceitunas negras.
  • 4 tomates grandes duro.
PREPARACIÓN
  1. Antes de prepar este prato hai que desalar o bacalao (dous días antes meteselle na auga e vaise cambiando de agua para que quede desalado).
  2. Se cortan as cebolas e os tomates en medias lúas.
  3. Se mezcla todo como nunha ensalada e se lle bota aceite por encima.
  4. Aparte poñer aceite e sal para que a xente poña a gusto no seu prato.
A cociñeira Eva có seu fillo.

Pastel de queixo ó microondas.


INGREDENTES:
  • 4 ovos
  • 1 lata de leite condensada pequena
  • 2 tarrinas de queixo Philadelfia (ou cualquira queixo de untar)
  • 4 galletas María
MODO DE FACER:
  1. Bátense os ovos e engádeselle a lata de leite condensada e os Philadelfia e bátese coa batidora ata que quede liquido.
  2. Collemos un recipiente de microondas (MOI IMPORTANTE QUE SEXA DE MICROONDAS ) o engrasamos con manteiga e espolvoreamos 2 galletas machacadas, estendémola ben por todo o fondo.
  3. Botamos a mezcla encima e espolvoreamos as 2 galletas restantes machacadas tamén por encima.
  4. Envolvemos o recipiente con papel transparente e facerlle uns cantos buracos por arriba.
  5. Metemos no microondas e deixámolo ao redor de 8 ou 9 minutos a máxima potencia.
  6. Coller o recipiente cun trapo para non queimarnos, esperar que enfrie un pouco e retirar o papel transparente.
  7. Deixamos arrefriar 1 hora e media mais ou menos no frigorífico.
A cociñeira Carmen

Tortillas: española e arxentina.


TORTILLA DE CHOURIZO ( ESPAÑA)

Ingredientes:

  • Patacas (según o tamaño da tortilla)
  • 6 ovos.
  • 2 chourizos.
  • 1 cebola.
  • Aceite.
  • Sal.

Preparación:
  1. Mondar as patacas, lavalas e picalas en láminas.
  2. Botamos a cebola, un pouco de sal e o chourizo picado en trocitos nunha sartén quente de aceite.CONSELLO: O aceite ten que estar quente para que se fagan ben as patacas.
  3. Cando se pinchen e están brandas, se retiran e se escurre o aceite nunha aceiteira.
  4. As patacas metense nun cuenco e luego batese os ovos se bota todo á sartén. Se remueven todo.
  5. Voltas a quentar a sartén cunhas gotitas de aceite e se lle vai dando a volta, para que fria polos dous lados.


TORTILLA VEXETAL ( ARXENTINA)

Ingredientes:
  • Patacas (según o tamaño da tortilla)
  • 6 ovos.
  • 1 pemento vermello.
  • 1 pemento verde.
  • 1 pepino.
  • 1 calabacín.
  • 1 cebola.
  • Aceite.
  • Sal.
Preparación:
  1. Mondar as patacas, lavalas e picalas en láminas.
  2. Botamos a cebola, un pouco de sal e os pementos, calabacín e pepino cortado moi fino nunha sartén quente de aceite.
  3. Cando se pinchen as patacas e están brandas, se retiran e se escurre o aceite nunha aceiteira.
  4. As patacas metense nun cuenco e luego batese os ovos se bota todo á sartén. Se remueven todo.
  5. Voltas a quentar a sartén cunhas gotitas de aceite e se lle vai dando a volta, para que fria polos dous lados.

A cociñeira Gloria.