miércoles, 3 de junio de 2009

Macarrones con zorza (Galicia)

Prato orixinal: "Macarrones con chorizo (Asturias)"
IDIOMA CASTELLANO
INGREDIENTES:

  • 1 paquete de 1 kg. de macarrones
  • 1 Cebolla
  • 2 dientes de Ajo
  • 1 pimiento verde
  • 1 pimiento rojo
  • sal
  • aceite
  • 2 Chorizos
  • Queso rallado
  • 1 bote de Salsa de tomate

MODO DE PREPARACIÓN:
  1. Se cuecen los macarrones en agua con sal y un chorro de aceite
    Escurrir .

    Mientras, en una sarten se sofríe en un poco de aceite la cebolla picada, el ajo picado fino, los pimientos en cuadraditos.
  2. Una vez están todas las verduras pochadas, se añade el chorizo y se rehoga junto a estas hasta que se fria un poco.
  3. Se mete la salsa de tomate en las verduras y se remueve hasta que esté bien caliente.
  4. Se echa la salsa por encima de la pasta y se remueve todo bien.
    Puede adornarse con queso rallado por encima y gratinar en el horno.
A cociñeira Puri coas súas pinches Esther e Ana


IDIOMA GALEGO
Variante: Macarróns con zorza (Galicia)

MACARRÓNS CON ZORZA

Ingredientes

  • 500 gr. de macarróns
  • queixo rallado (4 queixos)
  • orégano
  • 1kg. de zorza
  • 1 chourizo
  • salsa de tomate
  • sal
  • aceite

Modo de facer

  1. Poñemos a cocer os macarróns en augua salada e fervendo, durante 10 minutos. Removemos de vez en cando, para que non se peguen uns a outros, pode botarselle un corrito de aceite para evitar que se peguen.
  2. Unha vez cocidos ó dente (un pouco duritos), os reservamos.
  3. Freimos, en aceite quente, o chourizo en rodallas e sen pel, xunto coa zorza, unha vez que esté feito se añade a salsa de tomate.
  4. Tras sofreilo ben volcamos a salsa coa zorza e o chourizo sobre os macarróns, que estarán nunha fonte.
  5. Espolvoreamos queixo raiado por encima e o gratinamos no forno uns minutos.

Tarta de piña

TARTA DE PIÑA

Os ingredentes

  • 1 litro de nata.
  • 2 botes medianos de piña
  • Galletas.
  • Xelatina de piña.

Preparación

  1. Xuntar 1 litro de nata, o líquido da piña e calentar.
  2. Cando ferva se bota a xelatina e se baixa un pouco o lume.
  3. Despois nunha fonte se bota caramelo líquido, as rodallas de piña.
  4. A mezcla de antes se añade cando enfríe e se poñen as gallegas.
  5. E se mete todo na nevera 24 horas.
A cociñeira Puri

Tarta de queixo


RECEITAS DE TARTAS DE QUEIXO:

TARTA DE QUEIXO (DO FORNO)

Ingredentes:

- 1 terrina de queixo de untar

- 6 ovos

- 2 briks de nata líquida de 200 ml

-2 medidas de iogurt de fariña

- 2 medidas de iogurt de leite

- 2 medidas de iogurt de azúcar

-2 iogures naturais

Opcional: uvas pasas, noces, ….

Preparación:

Nun bol mezclar todolos ingredentes e batirlos coa batidora ata que queden ben disoltos e sin ningún grumo. Untar nun molde con mantequilla e verter a mezcla. Agregar as uvas pasas ou outros frutos secos si se queren.
Meter no forno a 180-200º durante uns 45 minutos.


TARTA DE QUEIXO (A DE A NEVEIRA CON MERMELADA POR ENCIMA)

Ingredentes:
- 1/2 litro de nata
- 300 gramos de queixo de untar, estilo queso Philadelphia
- unhas 15 galletas do tipo María
- 1 sobre de xelatina de limón
- Mermelada de arándanos ou de fresa

- 100 gramos de azúcar

Preparación:

Preparación da base: Nun molde para tartas desmontable se poñen as galletas desfeitas. Se desfan triturándolas cun tenedor ou meténdoas nunha bolsa de plástico envolta nun pano de cociña e se machacan cun mazo. Se lles pode añadir mantequilla derretida para que quede a masa máis consistente antes de poñeas no molde.

Preparación da masa: nun recipiente se pon a nata líquida, o queixo e o azucare e se pasa pola batidora. Logo pouco a pouco e sen deixar de remover, se añade a xelatina todavía quente.

A xelatina se prepara tal cal o indique nas instruccións do sobre pero botando menos augua, sólo 250ml.

Verter isto sobre el molde da tarta ca base de galletas. Facelo moi despacio para que as galletas non se levanten da base, se non quedarán mezcladas polo medio da tarta.

Deixar enfriar na neveira unhas 5 horas antes de servir, ata que a masa quede sólida. Unha vez a masa está sólida, sacar a tarta do molde e poñer unha fina capa de mermelada por encima. A tarta tamén se puede meter no conxelador w por exemplo 1 hora antes de servir sacala do conxelador para que teña unha textura parecida a esas tartas semixeladas.

A cociñeira Ana e a súa pinche Esther.