martes, 12 de mayo de 2009

Niños envueltos (Arxentina)

IDIOMA NATAL: español.

Ingredientes:


1kilo de carne.
2 pimientos rojos.
l00gr. de panceta de cerdo o jamón cocido.
1 zanahoria.
1 kg. de patatas.
1huevo.
2 dientes de ajo.
2 cebollas.
una ramita de perejil.

sal y pimienta a gusto.

Preparación:

Se mezcla el perejil, el ajo y la sal.
Cortar la carne en filetes, salpimentarlos (a gusto).
Estirar la carne como para hacer pequeños rollitos.
Agregarle la panceta o jamón cortada en lonchas.
Cortar más o menos del tamaño el pedazo de carne como para hacer rollito, luego envolver y sujetarlo con palillos,

preparar una salsa, haciendo un sofrito con cebolla, ajo y pimiento.
Introducir los niños envueltos,previamente dorados, si se quiere, agregar patatas cortadas y guisantes (si se quiere).

IDIOMA GALEGO

"Nenos envoltos"

Ingredientes:


1kilo de carne.
1ovo.
2 dentes de allo.
unha ramita de perexil.
l00gr. de panceta o xamón cocido.
sal e pementa a gusto.

Preparación:

Se mezcla o perexil, o allo e o sal.
Cortar a carne en filetes, salpimentarlos (a gusto).
Estirar a carne como para facer pequenos rollitos.
Agregarlle a panceta o xamón cortada en lonchas.
Cortar máis ou menos do tamaño o pedazo de carne como para fhacer rollito, logo envolver e suxeitalo con palillos.

Preparar unha salsa, facendo un sofrito con cebola, allo e pemento.
Introducir os nenos envoltos, previamente dorados, si se quere, agregar patacas cortadas e guisantes (si se quere).

A receita foi creada pola cociñeira Mercedes e o seu pinche Jose Leis.
Emigrantes de Arxentina.


Primera sesión 05.05.2009

O martes pasado houbo unha reunión xeral para a planificación da actividade, que quedou da seguinte maneira:

18.30h. - 19.00h : As mulleres que teñen que cociñar terán que plasmar no blog os ingredientes e a elaboración da receta.

19.00h - 20.30h : Elaboración das receitas no "IES Luis Seoane". Aproveitarase para fotografíar os pasos da receita.

20.30h : Degustación das receitas.



Cocina intercultura, recetas de todo el mundo, africa, italy, france, america, EEUU, recetas gallega, española, marroqui, argentina