miércoles, 1 de julio de 2009

Clausura final das "II Xornadas de Cociña Intercultural"

Onte, martes 30de xullo no Salón de Actos de Monte Porreiro clausurouse as "II Xornadas de Cociña Intercultural" cunha degustación e a entrega de agasallos ás participantes da iniciativa.

O acto foi un éxito onde acudiron moita xente, ademáis de memorable e divertida onde as mulleres trouxeron novas receitas para poder fotografiar e introducir no blog ( que foron introducidas despois de esta entrada)

Ei aqui as participantes có seu agasallo:



Tamén recibiron un agasallo o pinche José Leis e o conserxe do Centro Cultural Eduardo por colaborar na preparación da degustación.



Ase mesmo, o cociñeiro, Xerardo, do IES Luis Seone recibiu un gran agasallo por prestar de forma desinteresada a súa cociña e a súa axuda na realización de todas as receitas da Xornada.




E como broche final, un dos netos das participantes deleitounos cun truco de maxia.


AGRADECEMENTO

Tegra Gómez Pino (Animadora Socio Cultural) e Cristina Conde Escaloni (Dinamizadora da Sociedade da Información) queremos dar as grazas a todas as persoas que colaboraron e nos axudaron na realización desta inicitativa. Axuda que sen ela non sería posibel a realización deste gran traballo en conxunto.

MOITAS GRAZAS!



Brochetas



INGREDENTES:
  • Mazás
  • Naranxas
  • Plátanos
  • Kiwi
  • Unha tableta de chocolate

ELABORACIÓN
  1. Pelar e cortar as mazás, os plátanos, os kiwis e as naranxas en trocitos cadrados.
  2. Derretir o chocolate no baño maría.
  3. Nunhas brochetas (de madeira ou de metal) alternar os ingredentes.
  4. Finalmente, adornar có chocolate líquido.
A cociñeira Tegra

Ensalada con angulas

INGREDENTES:
  • Leituga
  • Tomate
  • Cebola
  • Atún
  • Angulas
  • Vinagre
  • Aceite de Oliva

ELABORACIÓN
  1. Limpar a leituga.
  2. Trocear o tomate e a cebola.
  3. Nunha fonte colocar a leituga cortada en trocitos.
  4. Botar o tomate, a cebola e o atún por encima.
  5. Finalmente, por enrriba de todo colocar as angulas.
  6. Botar aceite e vinagre a gusto. Podese tamén botar sal.
A cociñeira Sabela


INGREDENTES
  • 500 gr. de peituga de polo
  • Curry
  • Guisantes
  • Piña
  • Champiñóns
  • Nata
  • Espárragos

ELABORACIÓN
1.Se friten os pedaciños de peituga de polo a lume moi lento, cando este listo añadir o curry, os guisantes, os champiñóns, a piña e a nata. Ó final de todo introducir os espárragos (CONSELLO: sempre ó final porque se non se desfan).
2.Podese acompañar con arroz blanco hervido.


A cociñeira Tegra

Flan con bizcocho


A cociñeira Puri coa súa "obra"


INGREDENTES:
Para o Flan:

  • 1 bote de leite condesada de 3.70 gr.

  • 7 ovos

  • Caramelo

  • 2 vasos de leite


Para o Bizcoito:

  • 3 iemas de ovo

  • 4 claras

  • 3 cucharadas de azúcar

  • 3 cucharadas de fariña.


ELABORACIÓN

  1. Se fai o caramelo.

  2. Poñese 4 ovos menos 1 clara, 2 vasos de leite e un bote de leite condesada. Batese todo.

  3. Poñese a mezcla ó forno (45minutos a 250º, aproximadamente).

  4. Cando este feito se retira e se fai o bizcoito que son 3 iemas con 3 cucharadas de azúcar. Batir todo.

  5. Despois se bota as 3 cucharadas de fariña e as 4 claras. Batese todo a punto de neve.

  6. Se envolve coas iemas do ovo e se pasa ó flan.

  7. Meter todo no forno 15 minutos.


Tarta de mazá


Proximamente a receita da autora.
A cociñeira Mercedes

Rollo de Primavera ( con variante arxentina)



INGREDENTES:
  • Ovos
  • Azúcar
  • 1/2 pemento vermello
  • Aceitunas sen oso
  • Maionesa
  • Queixo de sandwich

ELABORACIÓN
  1. Separamos as iemas dos ovos e a batemos có azúcar ata que queden brancas e espesas.
  2. E as claras batemolas ata punto de neve.
  3. Nun paño botarlle un pouco de azúcar e cando estea recén sacado do forno envolvelo.
  4. Despois prepararemos o de dentro que é unha lata de bonito, 2 ou 3 ovos duros, 1/2 pemento vermello picado ( pode ser de bote), aceitunas sin oso picado e 1/2 bote de maionesa.
  5. Despois o bizcocho se baña todo con maiones e encima poñese lonchas de queixo (mellor de sandwich).
  6. Cando este todo mezclado poñemolo enrriba do queixo e do fiambre.
  7. Despois o enrrollamos con moito coidado para que non salga polos bordes, para elo hai un truco: en cada volta damoslle un pequeno salto hacia arriba e ó final aplastamos todo un pouquiño.
  8. Finalmente, podese adornar cunha manga de maionesa e con pimento.
Na variante arxentina tamén se lle introduce leituga, tomate, cebola, ...

A cociñeira Carmen

Galletas Tortolitas


AS TORTOLITAS
Ingredentes:
  • 500 gr de fariña
  • 170 gr de azúcar
  • 70 gr de mantequilla
  • 70 gr de margarina vexetal
  • 50 ml de leite
  • 2 ovos
  • 1 sobre de levadurina
  • unha pizca de sal
  • unha pizca de vainilla

ELABORACIÓN
  1. Mezclar ben todos os ingredentes añadiendo pouco a pouco a leite ata conseguir unha pasta quebrada.
  2. Extender ata obtener unha folla de 5mm de espesor.
  3. Recortar.
  4. Fornear.
Decoración:
-Se lle pode botar azúcar glass.
-Se pode preparar unha cobertura glasé, (225gr de azúcar glass e auga quente, añadir a auga quente pouco a pouco ó azúcar ata obtener unha crema consistente, branca e lisa).

A cociñeira Yolanda Lenzós.

Brazos de xitano.

INGREDIENTES:
  • Bizcocho
  • Nata o Crema
  • 2 ovos
  • rayitas de chocolate
  • almendras picadas.
ELABORACIÓN
Se fai o bizcocho nunha masa finita e lle vas enchendo con relleno de nata ou crema.
Enrrollas pouco a pouco e logo bates dous ovos.
Adornar con rayitas de chocolate ou almendra picada.

A cociñeira Gloria Torres

Bizcocho de chocolate


Próximamente a autora escribira a receita.

A cociñeira Mª Jose

lunes, 29 de junio de 2009

Clausura das “II Xornadas de Cociña Intercultural”

Mañá, martes 30, haberá unha degustación no salón de actos do Centro Cultural de Monte Porreiro ás 19 horas

Cabe destacar que o blog foi visitado, nestes dous meses, por máis de 1000 persoas de diferentes nacionalidades de catro continentes (Francia, Hamburgo, Florencia, Lituania, Israel, Taiwan, Sri Lanka, Sydney, Canadá, Washington, Oregón, Cancún, Perú, Urugai, ... ademais de moitas comunidades autónomas de España). Así mesmo, un restaurante da Coruña tomou prestada a receita “Pastel de piña” dunha das participantes para o seu menú da casa.

Este martes día 30 ás 19 horas celebrarase no Centro Cultural e Monte Porreiro unha degustación de todas as receitas creadas polas participantes.