martes, 26 de mayo de 2009
Entrevista a Nakary Acosta
De onde eres?
De Venenzuela.
Como chegaches ata aquí? Coñecías a alguén? familiares que emigraron a Galicia? Cuestións de traballo?
Llegue aquí por mi marido que es hijo de galegos. Llegue con mis hijos puesto que me case en Venenzuela y los tuve allí.
Por qué estás aquí?
Por mis familia.
Canto tempo levas en Galicia?
5 años y aún no visite mi tierra, a ver si voy este año o para el otro.
Por que elexiste este prato (arepas de maiz)?
Simplemente, se me ocurrió.
Existe algún tipo de ritual có prato? Como é?
No.
Cando é adecuada face-la receita? Algún acontecemento especial?
En la merienda o desayuno.
Que alimentos hai na zoa do teu pais que non haxa aquí?
La fruta que es diferente. Allí hay otro tipo de fruta que no hay aquí.
Cantas comidas se fan ó día en Venenzuela? Cal é a comida máis forte?
Tres comidas. El almuerzo.
Que prato gaelgo gústache máis?
Casi todos. El cocido (el caldo), empanada, filloas, ...
Que diferencias culturais atopas entre a cultura de Venenzuela e a galega?
El trato con la gente.
Notas moita diferencia cultural?
En algunas cosas sí.
E finalmente, sénteste integrada no barrio de Monte Porreiro?
Sí. Bien, hasta ahora bien.
Moitas grazas Nakary.
Gracias a tí.
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Bonita entrevista!
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